Druhý týždeň cezročnom období

ut  17. jan16:30BudmericeZa + Štefana a Žofiu Ogibovičoví
st  18. jan16:30JablonecZa + Kristína a Vojtech Baričiakoví a syna Vendelína
št  19. jan16:30BudmericeZa + Rozáliu a Milana Polkoráboví
pi  20. jan16:30BudmericeZa + Bohumila Fajnora
so  21. jan8:00BudmericeZa + Ervína a Cecíliu Jakubcoví a syna Mareka
ne  22. jan7:30BudmericeZa farníkov
ne  22. jan9:00JablonecZa + Vladimíra Novosedlíka a rodičov a rodinu Hlavinovú
ne  22. jan10:30BudmericeZa + manžela Vladimíra Pastuchu, dcéru Zdenku a syna Stanislava

Liturgický kalendár:
Pondelok: Féria
Utorok: sv. Antona, opáta Spomienka
Streda: Féria
Štvrtok: Féria
Piatok: sv. Šebastiana, mučeníka Ľ.spomienka
Sobota: sv. Agnesy, panny a mučenice Spomienka
Nedeľa: Tretia nedeľa v cezročnom období

Upratovanie: v sobotu 21.1., t.r. o 8:30 hod. prosíme tieto rodiny na ul. Juraja Holčeka:. Švorcová, Kunáková, Rausová, Štepková, Čechová, Krajčovičová a Charbulová P. Boh zaplať

Milodary veriaci z Bumeríc obetovali spolu 250, eur a jednateľka spolku sv. Vojtecha 100,- Eur. P. Boh zaplať

Na budúci týždeň zapisujem v Budmericiach na sv. omše po sv. omšiach

Prosím tých, ktorí sa pripravujú na prijatie sv. birmovania, aby si v tomto týždny po sv. omšiach okrem nedeľe, vyzdvihli prihlášky na prijatie sviatosti birmovania a doplnili údaje o birmovnom rodičovi (je potrebné, aby ten, kto príjme túto úlohu a nebol pokrstený vo farnosti Budmerice si vyžiadal potvrdenie o krste a prijatých sviatostiach vo farnosti kde bol pokrstený). Budúci birmovanci, ktorí neboli pokrstený v Budmericiach je potrebné tiež, aby ich zákonný zástupca, ak nie sú už plnoletí si vyžiadali potvrdnie vo farnosti kde boli pokrstení. Buď si vyžiadajú krstný list alebo potvrdenie zapíše priamo do prihlášky a to platí aj pre birmovného rodiča. Nezabudnime podpísať aj súhlas so spracovaným osobných údajov. V prípade nejasností sa ma opýtajte. Takto doplnené udaje treba odovzdať do konca februára. Ďakujem

Vzhľadom k tomu, že na upratovanie do kostola v sobotu prichádza málo rodín, je potrebné aktualizovať skupiny na upratovanie:

Na stolíku pri sv. Antonovi sú pripravené hárky, do ktorých sa môžu zapísať všetci, ktorí majú o upratovanie záujem. Je potrebné napísať meno rodiny a ulicu, na ktorej rodina býva. Skupinu v počte 7 rodín si môžete vytvoriť sami ako vám to  vyhovuje. Treba sa aj podpísať, že súhlasíte so spracovaným osobných údajov.

Chceme Vás povzbudiť, aby sme sa zapojili, čo v najväčšom počte. Nezabudnime na slová P. Ježiša pri poslednom súde: „Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili.“ (Mt 25, 41) Aj službou upratovania kostola prejavujeme svoju lásku voči P. Ježišovi a blížnym. A na inom mieste Svätého písma môžeme čítať: „Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevystúpilo, čo Boh pripravil tým, ktorí ho milujú.“ (1 Korinťanom 2,9). P. Ježiš nám za naše dobré skutky sľubuje večný život.

Tie rodiny, ktoré sa nemôžu do upratovania zapísať, či už z dôvodu veku, zdravia a pod., môžu prispievať na kvety a potrebný materiál pri výzdobe a udržiavaní čistoty v kostole.

Zapisovanie bude ukončené 20. februára 2023 s tým, že od marca by sme začali týmto novým spôsobom upratovať.